MUSIC AS A MOTIVATION TOOL

11.05.2023 137

Music as a Motivation Tool (Motivasyon Aracı Olarak Müzik) eTwinning Projesi

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Alev Yılmaz  öğrencilerimiz  ile birlikte yepyeni bir eTwinning Projesine başladılar.

MEB'in de desteklediği eTwinning Platformunda bir araya gelen öğretmenler, MUSIC AS A MOTIVATION TOOL" İsimli projeye başladılar. Proje Türkiye'nin 7 farklı İlinden 9, Diğer Ülkelerden 16 öğretmenin katılımıyla başladı.

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Alev Yılmaz“ Müzik, ruhu besleyen yegane araçtır” projeye başladıklarını söyledi. Müzik, dans ve ritim, her yaş grubundan insan için eğitimin önemli bir parçasıdır. Birçok yaklaşım, müziğin insan doğasının en güzel sembolü olduğunu açıklar. Müzik sadece bir eğitim aracı değil, aynı zamanda bir motivasyon biçimidir. Bu proje ile farklı yaş gruplarını müzikle buluşturup farklı ders konularını müzikle işleyeceğiz. Müziğin diliyle farklı kültürlerle konuşacağız ve kendimizi müzikle ifade edeceğiz. Müziğin insan zekâsı üzerindeki ve derslerdeki olumlu etkisini yaptığımız çalışmalarla göstermeye çalışacağız. Dezavantajlı öğrencilerin de el değmemiş hayatlarına müzikle dokunarak, "Ben de yapabilirim" fikrini benimsemelerini, kendilerini gerçekleştirme yolunda başarı duygusunu hissetmelerini ve akademik başarılarını müziğin ritmiyle arttırmalarına çalışacağız. 3 aylık bir sürede seçtiğimiz ders alanlarıyla, müziğin ritmini entegre edeceğimiz projemizde, keşfedilmeyi bekleyen öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmak ve yeni eserler üretmek temel amacımızdır.

Proje Hakkında

Müzik, insanın doğaya kattığı ahenkli seslerdir. Her insanın kalbine ve aklına dokunan müziğin birey üzerinde ne gibi olumlu etkileri olduğunu araştırmak ve uygulamaktır. Çeşitli etkinliklerle, farklı öğrenme araçlarına sahip çocukları ve farklı öğretim araçlarına sahip öğretmenleri geliştirmeyi hedefliyoruz.

Projenin Kurucuları:

·         Mehmet Ali GEDİKLİ – Çal Ortaokulu, Düzköy/TRABZON

·         Cosima Tomaselli – ICS "De Amicis" di Grottaglie/İTALYA

Proje Ortakları:

Nida Pakėnienė

Kauno suaugusiųjų ir jaunimo mokymo centras

Barlog Elena Marcela

Anthony Eleftherakis

Music school of Piraeus

Mirjana Kaludjerovic

Osnovna skola " Sava Jovanovic Sirogojno"

Gül ÇINAR PINAR