20.09.2013 2673

Bu mahalle mektebinin 1927´den itibaren bugünkü anlamda ilk mektebe dönüştüğü kayıtlardan anlaşılmaktadır. Mektep bilahare Cumhuriyet Mahallesinde geniş bir binaya taşınmış, ancak bu bina zamanla yanmıştır. 1936 yılından itibaren bu yanan binada 3 sınıflı İlkokul olarak eğitim ve öğretime devam etmiştir. Ta ki 1962 yılına kadar. 1962 yılında Devlet-Millet işbirliği ile bugünkü bina tesis edilmiş, 1963-1964 Öğretim yılında da okul bu binaya taşınmıştır.

Okulumuz Osmanlı İmparatorluğu´nun son dönemlerinde, bugünkü Yeni Mahalle´de bulunan Yeni Cami civarında mahalle mektebi olarak öğretime başlamıştır.   Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar bu niteliğini sürdürmüş, 1928 yılında Harf İnkılabı´nın ilk öğrencileri, yeni harfleri kavratmak için bu mektepte kurs vermiştir. 1927 yılına kadar olan tüm evraklar Arap alfabesi ile yazılmıştır.

1967-1968 Öğretim yılında Bıyıklı Kasabası´na Ortaokul açılmıştır. Ortaokul´un ilk yeri bugünkü Cumhuriyet alanında bulunan Belediye Atatürk Düğün Salonu´nun bulunduğu yerde iki katlı Osmanlı Devleti zamanından kalma yığma bir binadır. Ortaokul 1973 - 1974 Öğretim yılına kadar eğitim öğretime bu binada sürdürmüş, ancak binanın eski ve çürük olması nedeniyle Valilik onayı ile geçici olarak bugünkü ilkokul binasının 1. katına  taşınmıştır.İlkokul ve ortaokul aynı binada 1983-1984 öğretim yılına kadar ayrı ayrı konumlarda eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmüşlerdir

1983-1984 Öğretim yılında İlkokul ve ortaokul´un birlikte oluşturdukları İlköğretim Okulu Statüsüne dönüştürülmüştür.Halen İlköğretim Okulu olarak 222, 1739 sayılı kanunlarımız çerçevesinde Eğitim Öğretime devam etmektedir.Okulumuzda halen 8:50 de başlayıp, 15:05 te sona eren tam gün eğitim yapılmaktadır.Çarşamba günleri Eğitici kollar çalışmaları yapılmaktadır.

Okulumuz iki ayrı binadan oluşan, 5900  metrekarelik bir bahce  içerisinde kurulmuş olup, 7500 metrekare Tarım uygulama alanı, Beden eğitimi ve spor ihtiyaçlarını karşılamak üzere iki adet basketbol voleybol sahası, 1265´den fazla kitabı olan bir Kütüphanesi, Çok amaçlı olarak hazırlanan bir salonu ( fen laboratuarı ve Veli toplantıları için Kullanılmaktadır) ayrıca bir Bilgisayar laboratuarı ve  iş eğitimi derslerinin yapıldığı İş Dersliği bulunmaktadır.

Okulumuzun tam gün eğitim vermesi nedeniyle bir yemekhanesi bulunmakta olup, her öğleyin taşıma ile gelen öğrencilere yemek verilmektedir.